Дом здравља Сврљиг

Др Љубинко Ђорђевић

Телефон за хитне позвие

Радно време

24/7

РАСПОРЕД Рада лекара

Др Љубинко Ђорђевић

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА AКЦИЈА ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА У ДОМУ ЗДРАВЉА СВРЉИГ

Дана 26. јула 2018. године од 9 до 12 часова у централном холу Дома здравља „Др Љубинко Ђорђевић“ у Сврљигу успешно је спроведена акција превентивних прегледа, којој се одазвао велики број наших суграђана.

У организацији Службе за здравствену заштиту одраслих, сви заинтересовани су имали прилику да бесплатно провере ниво шећера у крви, висину крвног притиска и да добију савет везан за њихово здравље. Такође је подељен и здравствено промотивни материјал, и рађени су скрининг упитници за рано откривање дијабетеса типа 2 и скрининг на кардиоваскуларни ризик.  Још једном је истакнут значај превенције свих болести а нарочито је дат значај на раном откривању шећерне болести и спречавању појаве компликација овог све већег медицинског али и социо-економског проблема савременог друштва због све већег пораста броја оболелих.

У Дому здравља у Сврљигу, у Служби за здравствену заштиту одраслих, од септембра месеца биће организовано и Саветовалиште за дијабетес где ће дијабетичари, али и сви остали корисници услуга Дома здравља Сврљиг, моћи да добију више информација о шећерној болести, и другим хроничним болестима које су најчешће удружене са дијабетесом,  организоваће се радионице и предавања, акције превентивних прегледа у објекту Дому здравља Сврљиг, и на терену, као и  обележавање важних датума из Календара здравља Светске здравствене организације  и вршити промоција здравља и здравих стилова и начина живота.

О термину рада и превентивним активностима јавност ће бити накнадно обавештена преко сајта Дома здравља Сврљиг и преко средстава јавног информисања.

Службе дома здравља
Контакт информације