Дом здравља Сврљиг

Др Љубинко Ђорђевић

Телефон за хитне позвие

Радно време

24/7

РАСПОРЕД Рада лекара

Др Љубинко Ђорђевић

У петак обележавање Светског дана срца

Дом здравља Сврљиг прикључује се обележавању овог значајног датума.

У холу Дома здравља у петак, 29.9.2017. године, од 09 до 12 сати биће одржана акција под слоганом “Ојачајте своје срце”.

Сви заинтересовани грађани могу измерити крвни притисак и шећер у крви и добити савет у вези фактора ризика и мера превенције које треба предузети да би се смањило обољевање и смртност од кардиоваскуларних болести.

Циљ обележавања овог важног датума је промоција здравља и наглашавање здравих стилова живота, и указивање на велики значај превенције и контроле фактора ризика као што су пушење, неправилна исхрана, гојазност, физичка неактивност, стрес, висок крвни притисак, шећерна болест, повишен ниво масноћа у крви.

Ниједан човек није поштеђен од болести срца и крвних судова а кардиоваскуларне болести су водећи узрок смртности у већем делу света и у Србији. Потребно је свакога дана и на сваком месту мислити и говорити о превенцији јер је то једини и најбољи начин за бољи квалитет живота и смањење стопе смртности и инвалидитета. Према закључку Светске здравствене организације, контролом лоших фактора (пушење, прекомерни унос хране, физичка неактивност, регулација крвног притиска), може се спречити 80% превремених смрти и више од половине срчаних и можданих удара.

Због тога се ове године Светски дан срца обележава под слоганом „Ојачајте своје срце“.

Дом здравља Сврљиг организује још једну акцију

У понедељак, 02.10.2017. године, Дом здравља почиње са акцијом превентивних прегледа, када ће се у градском парку организовати “Базар здравља“, у периоду од 09 до 12 сати.

Здравствени радници ће вршити превентивне прегледе, мерење крвног притиска и шећера у крви. Са овом акцијом ће Дом здравља наставити и у наредном периоду у складу са могућностима.

Дом здравља Сврљиг позива грађане да се одазову акцији и да бесплатно провере своје здравље.

Службе дома здравља
Контакт информације