Дом здравља Сврљиг

Др Љубинко Ђорђевић

Телефон за хитне позвие

Радно време

24/7

РАСПОРЕД Рада лекара

Др Љубинко Ђорђевић

Стигао хематолошки аналајзер

Дом здравља у Сврљигу добио је од Ротари клуба Зајечар вредан поклон – савремени хематолошки аналајзер вредан 8.000 еура, који ће осавременити рад лабораторије сврљишког Дома здравља.

Према речима директора Дома здравља у Сврљигу Драгана Будимовића, реч је о модерном уређају који ће пуно значити лабораторији Дома здравља.

Свечаном уручивању апарата присуствовали су председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, представници фирме „Промедиа“ из Кикинде – која се бави дистрибуцијом медицинских апарата и особље Дома здравља Сврљиг.

Пацијенти ће од данас брже, тачније и прецизније добијати анализе из крви. Захваљујем вам се на овој донацији и надам се доброј сарадњи у будућем периоду, рекао је директор Драган Будимовић приликом примопредаје апарата.

DZ

Звонко Пауновић председник “Ротари клуба“ из Зајечара каже да је ово први апарат који су донирали у овој години.

Драго ми је да смо данас у Сврљигу и да ћемо на овај начин помоћи многим пацијентима, али и олакшати посао лаборантима, рекао је Пауновић.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић похвалила је сарадњу Дома здравља са Ротари клубовима из Зајечара и Кикинде који су помогли и донирали уређај, али и истакла са каквим се проблемима суочава сврљишка општина када је у питању здравство.

Сврљиг је разуђена општина и због тога потребан је већи број медицинског особља. Приоритетно улажемо у здравство, шкослтво и културу, али не заборављамо ни друге области по којима смо познати, рекла је Трифуновићева.

Службе дома здравља
Контакт информације